fredag den 15. januar 2010

Tidsskriftet Morgenrøde

Det kan læses her og indeholder fx en fantasisk tekst af Mikkel Thykier, som smukt balancerer mellem det eksklusivt private og så litteratur som en art kommunikation. En genert tekst måske?

5 kommentarer:

Thomas Hvid sagde ...

... men selve tidsskriftet er noget klodset, synes jeg. Papirformatet havde været meget bedre, når det teknologiske ikke er udnyttet bedre end det er her ... :(

PC sagde ...

Men Thomas. Det er et spørgsmål om tilgængelighed, at vi med en internetside kan give adgang for alle. At vi ingen trykkeomkostninger har ved at producere. At vi samtidigt kan insistere på at internetsider godt kan stå helt enkelt uden at man vælter sig i menuer, popups, etc. er selvfølgelig et valg. Et valg der sagtens kan forfines, forenkles. Men grundlæggende ser jeg intet problem i den hvide side med tekst, billede, video og den sorte mur op ad venstre side der fungere som menu, når man trykker på den. At navigere ved tryk på tekstpile er old school, men spørgsmålet er om fx. flashanimationer, tre nedadgående menuer med forskellige oplysninger, store flows af oversigtstekster med datoer der fortsætter ud af højresiden, etc. er noget man ønsker. Det ser umiddelbart godt ud - ja. Men nogengange har nettet brug for enkeltheden. Keep it simple. Keep it smiling. Lad os se, hvad der sker med tiden, siden kan jo udvikle sig.
(derudover har jeg selv en stor nydelse i at blive tvunget til at læse teksterne i de mængder jeg får doseret. Måske er jeg tosset).
Kom endelig med forslag til, hvordan vi kan udvikle udtrykket. Hvordan fremvise tekst på internettet, fx.?

Thomas Hvid sagde ...

Hej PC,
jeg ser først nu dit svar.

Jeg mente egentlig heller ikke at der skulle være flash-animationer og hvad har vi. Og det med tilgængeligheden er bestemt fint. Og enkeltheden også. Jeg blev nok bare lidt træt af at navigere med tekstpilene og ville hellere orientere mig på kryds og tværs og læse hvad jeg lige havde lyst til. Som et almindeligt tidsskrift. Måske er det en forkert holdning? Måske kunne der være en eller anden form for indholdsfortegnelse ude i siden (men så mister man jo den "tvangsdosering" som du er så glad for). Keep it smiling.

PC sagde ...

Der er faktisk en menu ude til venstre. Den råber ikke så meget op om, at den er en menu, men den findes. Ligesom indholdsfortegnelsen findes. For selvfølgelig går det ikke, at man nødvendigvis Skal klikke og klikke og klikke.
Jeg synes det er spændende at tænke på, hvordan man bedst får et tidsskrift til at eksistere elektronisk.

THOMASHVIDKROMANN sagde ...

ja, ok, jeg fandt indholdsfortegnelse m.v. EFTER at jeg skrev min anden kommentar. Sorry. Og ja, hvordan fungerer tidsskrifter bedst elektronisk? Det er formentlig trial-and-error-metoden. Men held og lykke med morgenrøde, i hvert fald.