torsdag den 21. juni 2007

Højholts manuskripter på nettet (2)Jeg har jo allerede gjort reklame for dette site en gang, men der sker fortsat nyt. Nu er Praksis, 10 også lagt ud, og der er planer om at lægge både 9 og 11 ud tillige. Det glæder mig i særdeleshed, da jeg holder meget af disse sene digte. Fx kan man se at digtet "Idyl, overbelyst" i sin tid startede med et "På den anden side...", og at Højholt når frem til titlen i det øjeblik, at digtets start ændres til "på den ene side". Netop den ændring betyder jo en hel del for digtet. Den betyder, at digtet bliver overbelyst, og at den anden side forsvinder i den overbelysning, og det præcis skaber digtets lidt uhyggeligt-fortrolige tone, hjemlig-uhjemlige.

Åh altså. På den ene side er man altså taknemmelig for Bruno Svindborgs fantastiske arbejde med manuskripterne på det kongelige. På den anden giver det blot os "stakkels" Højholt-læsere endnu mere at lave. Kan man fx læse det digt her på samme måde igen, når man ved, at der har stået "På den anden side..." til en begyndelse. Det kan man næppe. Og så fremdeles.

2 kommentarer:

Eskil Holten Haargaard sagde ...

ja det minder mig om møbelbåndsteorien som man så eksekveret i Lost Highway. Det begynder når det ender, men så alligevel begynder det på en anden mere dysfunktionel måde. Men det kender du nok alt til efter du har været sammen med det kendispar, du kender i Risskov.

Stefan K sagde ...

Ja, de er så søde og rare, især ham den lille af dem.