søndag den 14. oktober 2012

Skriv, White Girl, skriv

Jeg ved, at de smalle anmeldere allerede har lovprist bogen, men til alle dansklærere derude: Skynd jer at bruge Christina Hagens fremragende, nye bog White Girl, som jeg endelig fik fingrene i forleden. Der er nærmest ingen grænser for, hvad den ville kunne bruges til i danskundervisningen: identitet, nationalisme, racisme, men også forløb i almen sprogforståelse, creative writing og jeg skal komme efter dig. Man kunne forestille sig en simpel øvelse som denne: Skriv et postkort i samme stil som Hagens! Tænk på, hvilke ting i det danske sprog, som eleverne kunne blive opmærksomme på og mere bevidste om, netop ved at misbruge det.

Giver det mening at sige, at man kan skrive godt på en forbandet grim måde? Det er i hvert fald det, som Hagen demonstrerer med sine tekster, der vender op og ned på alle konventioner. Det er (oftest) den hvide pige (White Girl), der udsættes fra de andres helt sorte blik i disse fiktionaliserede postkort. Det sker på en måde, der både er humoristisk og helt igennem forløsende. Hvis der således var noget uforløst over Hagens forrige bog Breve til M, så forløses det hele her. Ungt og uforskammet crazy.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den minder mig om de der rytteri. Måden den gør brug af parodi på.
Jeg syns den er flad og ikk dyb - måske det derfor den er god som bog til dig klog?
Det lyder så hårdt det ikke ment hård. jeg ik kaste dril på smuk kvind.

Stefan K sagde ...

Du selv være rigtig klog. Du komme her på blog anonym som stemme i burka. Jeg aldrig være klog, men pille mine litterære smagsløg på offentlig skærm, så alle grine eller græde.

Anonym sagde ...

jaja, alle grine eller græde. jeg kan godt lide din stil. du snakke om dybderne i din kokosnød. jeg skrive et digt til dig. med mango i safran folde du en smuk tæppe. men jeg vred i den to farve digt. jeg siger ud ud af den banan. den har været før i grine. så jeg klikker fjernsyn videre. hvis du selv er rigtig klog så går jeg en burka igennem dig. det er plat blog

Stefan K sagde ...

Du sort som rigtig fræk bugtaler. Skriv mig direkte mail, og du få adgang til min plat blog, uden forbudt. Jeg alligevel ved at være lidt træt af den. Også jeg klikker fjernsyn videre og kunne godt bruge burka-stemme på dansk litteraturskærm. Jeg fortsætte som Hr Nilsson på dine skuldre? Eller har du selv abe mellem ben?

Anonym sagde ...

Jeg fucking elske Hans Ottos piger. De skrive kusse helt ud af busken.

Anonym sagde ...

Mand rigtig ked af han ingen kusse har, så ville han os skrive den ud. Han kun pik har, men ingen den pik gider høre om så mand han græde på blog.

Stefan K sagde ...

Du ramme mig lige i manglende nosse, kære tosse.

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Anonym sagde ...

Pige ked af hun ingen ordentlig snabel har. Hun sidde der på sur trommel der hoster. Men det hele vaskemaskinen som det galt med. Derfor hun aggresiv på (tisse)mand skælde ud, når hun burde tage vare i mund i stedet.