mandag den 7. september 2009

Anmeldere anmelder anmeldere

Men til hvem? Litteraturpolitiet? Anmeldere, sikkert mig selv inklusive, har det med at anmelde anmeldere (måske fordi vi ikke kan lade være med at anmelde alt, hvad der er har med litteratur at gøre - hvad kan man sige: Vi kan ikke gøre for det!!!).

Seneste eksempel er Erik Skyum-Nielsens sarkastiske indlæg her, hvor han går i kødet på Politikens Mikkel Bruun Zangenberg. Jeg ved ikke, hvordan andre har det med sådan noget - personligt synes jeg at det er lidt pinligt - men man kunne jo fortsætte dialogen og gå i kødet på den ellers udmærkede Skyum-Nielsen og be' ham om at anmelde litteratur i stedet for at anmelde anmeldere. Ville det ikke være mere interessant?

I det hele taget: Som jeg har sagt det før, så kunne man (som anmelder) faktisk godt have brug for at have en instans at anmelde litteraturen til, et sted hvor det ikke drejer sig om at tage stilling, thumbs up or down, men slet og ret et sted at anmelde litteraturen, den gode, at den findes, og at det er alt nok.

Så mangler vi bare gode læsere, der vil arrestere den eller udskrive dagbøder i et væk ; - )

(P.S. og naturligvis er der nogen der skal vove skindet, forsøge at bedrive den umulige umiddelbare litterære kritik, der er så vigtig for ethvert litterært miljø, også ét der inkluderer forfatterne, så de kan se og mærke, at de findes på godt og ondt. Af og til kunne det bare være dejligt, hvis man som anmelder måtte holde smagsdommeriet for sig selv og blot konstare, at den og den bog findes, beskrive den, færdig)

Ingen kommentarer: