Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra april, 2008

Versets krise, versets politik II

Man kan ikke se Laugesens digt i netudgaven af min kronik, så derfor kommer hele dynen her. Versets krise, versets politik Af Stefan Kjerkegaard På det seneste har der været en hel del debat omkring de unge, danske forfatteres politiske holdning. Ligesom der generelt set, både i bogsektionernes spalter og på diverse blogs, har været en række indlæg om sammenblandingen mellem især den nye litteratur og politik. Bl.a. beskyldes den nye litteratur for pr. automatik at være venstreorienteret. Men spørgsmålet er, om der tales ud fra det samme begreb om politik? Måske er det ikke altid inden for et indholdsbaseret skisma, hvor alting enten er højre- eller venstredrejet, at man skal læse det politiske budskab i litteraturen. Dette skyldes, at det politiske budskab, som det udformer sig i dag, ikke nødvendigvis knytter sig til litteraturens indhold, men oftere til litteraturens form. Det er der ikke noget nyt i, men det er alligevel sjældent, at det er ud fra det perspektiv, at ...

Versets krise, versets politik

Jeg kunne ikke selv finde min kronik på nettet om lyrik og politik, for jeg havde egentlig regnet med, at den var at finde under Informations litteratursektion, men nu fandt jeg den så under debatsektionen. Hvorom alting er, så kan man kan læse den her .

Apparatur 16-17

I dag modtog jeg Apparaturs seneste nummer 16-17, som har to så aparte, men fantastiske emner som patafysik og barok. Men på underlig vis komplementerer de to emner hinanden på smukkeste vis. Grim + grim + overskæg = fantastisk litteratur. I al beskedenhed bidrager jeg selv med et par bidrag, bl.a. en intro til patafysikken og en oversættelse af et digt af Jorie Graham, som dog intet har at gøre med emnerne at gøre - det er bare et allerhelvedes godt digt fra en formidabel digtsamling, som jeg måtte oversætte for at få det endnu mere ind under huden. Nummeret om patafysikken er blevet til på foranledning af idé, jeg har tumlet rundt med siden ordspilsdagene og derfra kendskab til Alfred Jarry, og det er jo fantastisk, at Apparaturs redaktion samt bidragsyderne med så stor appetit kastede sig ud i projektet. Glæd jer til at læse og ikke mindst se nummeret.